Go Back   Thor Forums > Thor Tech Forums > Motorhome Tech Topics
Click Here to Login
Reply
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 03-12-2019, 10:12 AM   #1
Junior Member
 
Brand: Thor Motor Coach
State: Rhode Island
Posts: 10
THOR #14667
Radio will not power up

We’ve had the 2018 Thor freedom elite 24he a few months and it has been a wild ride and not in a good way. Good thing my trip is a week away. The radio and backup camera will not power up. I called Thor and they said the fuse is inline near the battery. Is this true? I took a look and did not see it. I read posts that say it behind the radio. Help! Husband is deployed and do NOT want to tell him or ask him for help.
__________________

__________________
Armywife is offline   Reply With Quote
Old 03-12-2019, 10:28 AM   #2
Senior Member
 
Maxjr758's Avatar
 
Brand: Thor Motor Coach
Model: Challenger 37BT
State: North Carolina
Posts: 241
THOR #11321
Quote:
Originally Posted by Armywife View Post
We’ve had the unit a few months and it has been a wild ride and not in a good way. Good thing my trip is a week away. The radio and backup camera will not power up. I called Thor and they said the fuse is inline near the battery. Is this true? I took a look and did not see it. I read posts that say it behind the radio. Help! Husband is deployed and do NOT want to tell him or ask him for help.
First thing not sure which RV, you have. It helps to post that with your questions so we have an idea which systems you have.
Check your battery use/store switch, make sure it's in the, USE position. It should be near you other switches, like lights, awning, etc.
We went thru a similar situation with our Challenger the second night out. I had switched it to STORE, shutting off all 12 volt electric to the dash !
__________________

__________________
Max Shaver Jr.
2017 Thor Challenger 37 TB
Maxjr758 is offline   Reply With Quote
Old 03-12-2019, 10:38 AM   #3
Senior Member
 
coachray's Avatar
 
Brand: Thor Motor Coach
Model: Quantum RQ29
State: Ohio
Posts: 321
THOR #13648
Quote:
Originally Posted by Maxjr758 View Post
First thing not sure which RV, you have. It helps to post that with your questions so we have an idea which systems you have.
Check your battery use/store switch, make sure it's in the, USE position. It should be near you other switches, like lights, awning, etc.
We went thru a similar situation with our Challenger the second night out. I had switched it to STORE, shutting off all 12 volt electric to the dash !
I have a Quantum RQ29 and it works the same way. I found that out on the drive home from the dealer.
__________________
coachray is offline   Reply With Quote
Old 03-12-2019, 10:57 AM   #4
Junior Member
 
Brand: Thor Motor Coach
State: Rhode Island
Posts: 10
THOR #14667
Thank I added the unit I have. Do you mean the main power switch? That turns on the house lights?
__________________
Armywife is offline   Reply With Quote
Old 03-12-2019, 06:17 PM   #5
Senior Member
 
coachray's Avatar
 
Brand: Thor Motor Coach
Model: Quantum RQ29
State: Ohio
Posts: 321
THOR #13648
[QUOTE=Armywife;172163]Thank I added the unit I have. Do you mean the main power switch? That turns on the house lights?

Yes.
__________________
coachray is offline   Reply With Quote
Old 03-12-2019, 06:26 PM   #6
I Think We're Lost!
 
Bob Denman's Avatar
 
Brand: Still Looking
Model: Tiffin Wayfarer 24 BW
State: New York
Posts: 10,249
THOR #8860
I hope that they've got you covered...
So I'll just add: "Welcome to the Forum!"
__________________
Good Sam Member 843599689
FMCA Member F473304

Current coach: Tiffin Wayfarer 24 BW
Former coach: Thor Outlaw 29-H
Bob Denman is offline   Reply With Quote
Old 03-12-2019, 07:04 PM   #7
Senior Member
 
Popfla's Avatar
 
Brand: Thor Motor Coach
Model: 2019 Freedom Elite 30FE
State: Florida
Posts: 180
THOR #14543
Exclamation

Very common problem with a lot of the Axxera radios.

Look very closely at the frame of the radio for a tiny unmarked reset button. Press it with a paperclip or toothpick, and the radio may come alive. The button is about the size of the tip of a ballpoint pen.

Mine does the same thing often; I'm awaiting a solution from Thor.

And....Welcome Aboard, and thank you and your hubby for your service!
__________________
Ed
2019 Thor Freedom Elite 30FE
Living The Dream in "God's Waiting Room"
Popfla is offline   Reply With Quote
Old 03-12-2019, 09:51 PM   #8
Senior Member
 
Maxjr758's Avatar
 
Brand: Thor Motor Coach
Model: Challenger 37BT
State: North Carolina
Posts: 241
THOR #11321
Quote:
Originally Posted by Armywife View Post
Thank I added the unit I have. Do you mean the main power switch? That turns on the house lights?
There should be a separate switch that puts your batteries in Storage, or USE !
What RV do you have ?
__________________
Max Shaver Jr.
2017 Thor Challenger 37 TB
Maxjr758 is offline   Reply With Quote
Old 03-12-2019, 10:05 PM   #9
I Think We're Lost!
 
Bob Denman's Avatar
 
Brand: Still Looking
Model: Tiffin Wayfarer 24 BW
State: New York
Posts: 10,249
THOR #8860
It might look a little bit like this:
(The "Use/Store" switch is the very first one in the panel on the far left...)

http://www.thorforums.com/forums/att...1&d=1552428290
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	Switch panel.jpg
Views:	163
Size:	86.0 KB
ID:	16167  
__________________
Good Sam Member 843599689
FMCA Member F473304

Current coach: Tiffin Wayfarer 24 BW
Former coach: Thor Outlaw 29-H
Bob Denman is offline   Reply With Quote
Old 03-13-2019, 12:15 AM   #10
Junior Member
 
Brand: Thor Motor Coach
State: Rhode Island
Posts: 10
THOR #14667
Thank you I have a freedom elite 24he. It’s a small one. Doesn’t have a use/store switch. I’m going to take to a place that does car radios to change the fuse. I can’t do it. I’m afraid I’ll void the warranty if I try to take it apart
__________________
Armywife is offline   Reply With Quote
Old 03-13-2019, 12:17 AM   #11
Junior Member
 
Brand: Thor Motor Coach
State: Rhode Island
Posts: 10
THOR #14667
I tried that yesterday. It still is out. Thor is not helpful when you call them either. I’m going to take to a radio place and have them change out the fuse. I can’t I’m afraid I’ll break something. Thor told me I should have a tool to get the radio out, but nope I don’t.

Thank you, sir!!
__________________
Armywife is offline   Reply With Quote
Old 03-13-2019, 10:14 AM   #12
Senior Member
 
coachray's Avatar
 
Brand: Thor Motor Coach
Model: Quantum RQ29
State: Ohio
Posts: 321
THOR #13648
Thanks for the post Popfla. Didn't know there might be a reset button. I'll have to look at mine just in case the same thing happens to me.
__________________
coachray is offline   Reply With Quote
Old 04-06-2019, 11:00 PM   #13
Junior Member
 
Brand: Thor Motor Coach
Model: Freedom Elite 26HE
State: Arizona
Posts: 12
THOR #14946
Same trouble with Freedom Elite 26HE

Hi, we had the same trouble with our Freedom Elite 26HE. We were not able to figure out where this fuse was and finally took it back to the dealer and they reported it was a jump fuse. They got us up and running again and also found that our awning lights were never connected. The fuse to the radio/back up camera is located in the doghouse (between the cab seats).
__________________
AZmc is offline   Reply With Quote
Old 04-07-2019, 02:23 PM   #14
Senior Member
 
Brand: Thor Motor Coach
Model: Palazzo 33.2
State: California
Posts: 199
THOR #12839
I'm not sure if you have the same model radio as mine in my 2018 Palazzo, but when I had that problem it was due to the removable radio face plate not being fully seated. I pressed the face removal button on the top edge, removed the face plate then firmly reinstalled it. The faceplate tilts out at the top and has locating tabs at the bottom.
I hope this helps.
__________________
2018 Palazzo 33.2
HaRVey is offline   Reply With Quote
Old 05-06-2019, 01:37 PM   #15
Junior Member
 
Brand: Thor Motor Coach
State: Ohio
Posts: 1
THOR #15237
Thanks for this

Quote:
Originally Posted by Popfla View Post
Very common problem with a lot of the Axxera radios.

Look very closely at the frame of the radio for a tiny unmarked reset button. Press it with a paperclip or toothpick, and the radio may come alive. The button is about the size of the tip of a ballpoint pen.

Mine does the same thing often; I'm awaiting a solution from Thor.

And....Welcome Aboard, and thank you and your hubby for your service!
Thanks for this share. Please keep up the very useful posts. New to motorhome RV'ing
__________________
PoppyCamp is offline   Reply With Quote
Old 05-21-2019, 02:09 PM   #16
Junior Member
 
Brand: Thor Motor Coach
State: Florida
Posts: 1
THOR #14025
Just a note to say Thank You for explaining about the Battery Store/use button. We were traveling into our Thor Four Winds 31w towing our jeep and the radio and camera stopped working. We were stumped - checked fuses, connections, etc. After searching the posts here, found similar complaints and tried the switch. Bingo. All good now! Thanks.
__________________

__________________
Sly fox is offline   Reply With Quote
Reply

Tags
fuses, radio

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


» Featured Campgrounds

Reviews provided by

Disclaimer:

This website is not affiliated with or endorsed by Thor Industries or any of its affiliates. This is an independent, unofficial site.




All times are GMT. The time now is 12:57 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions, Inc.
Content Relevant URLs by vBSEO 3.6.0 PL2