Go Back   Thor Forums > Thor Brands and Products > Thor Motor Coach | Class A, Class B+ & Class C Motorhomes
Click Here to Login
Reply
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 05-21-2017, 12:03 AM   #1
Junior Member
 
Brand: Thor Motor Coach
State: Maryland
Posts: 4
THOR #6908
Electrical Issue??

I have a new Thor Four Winds, have had it in for repair several times for different reasons, and thought everything was working ok. Today, we took the RV to my daughter's tournament and had 3 issues pop up simultaneously:

1) there was a message on the panel for the automatic jacks that said bring them in for service
2) the propane alarm was blinking
3) the cab radio would not turn on

I don't know if these are related, but I can't use the jacks or the radio. What next?? Did I buy a lemon or is this an issue someone else has had?

Any advice would be welcome - thank you!


Mike
P.S. I am not mechanically inclined, but have common sense.
__________________

__________________
mfrennolds is offline   Reply With Quote
Old 05-21-2017, 12:23 AM   #2
Senior Member
 
Brand: Thor Motor Coach
Model: Four winds 35SF Super C
State: North Carolina
Posts: 133
THOR #4425
Smile

Quote:
Originally Posted by mfrennolds View Post
I have a new Thor Four Winds, have had it in for repair several times for different reasons, and thought everything was working ok. Today, we took the RV to my daughter's tournament and had 3 issues pop up simultaneously:

1) there was a message on the panel for the automatic jacks that said bring them in for service
2) the propane alarm was blinking
3) the cab radio would not turn on

I don't know if these are related, but I can't use the jacks or the radio. What next?? Did I buy a lemon or is this an issue someone else has had?

Any advice would be welcome - thank you!


Mike
P.S. I am not mechanically inclined, but have common sense.
Hey Mike!
We have a Four winds.....initially had jack issues too.......sounds like a ground issue and a fuse.....check the gfi in the bathroom.....unplug your jack controller probably under the storage bay on the drivers side first bay......look at your fuses........look under the step where the battery is, I don't have a picture available, but there is a fuse for the 50 amp there and it could be tripped too. (there are web pics/videos of that) oh and is your use button on? after you let the jack controller sit for about 5 minutes and all other looks good, turn you ignition to acc while the electronics engage then start the engine.....and let run....does the jack panel light up?? still errors......that's when we called Thor and went thru testing with battery meter to see where voltage was coming in etc.........they found a loose ground. but it takes a while so be prepared to be walked thru testing on the phone for a while. this is definitely not techy info but just basic look at info.........hope it helps narrow something down!
__________________

__________________
WillowRun is offline   Reply With Quote
Old 05-21-2017, 12:34 AM   #3
Senior Member
 
TurnerFam's Avatar
 
Brand: Thor Motor Coach
Model: Palazzo 33.3 34'bunkhouse
State: Alabama
Posts: 1,798
THOR #4735
sounds like a grounding issue as it is affecting various unrelated systems...
__________________
the Turners
'14 Palazzo 33.3 bunkhouse 34' diesel
KingTailgater2 Dish HD, 100w/5a SOLAR, BlueOx
100,000+mi since '14 - US, Alaska, Canada.... was WC Georgia, then W NorthCarolina, now Lacey's Spring, AL : )
TurnerFam is offline   Reply With Quote
Old 05-21-2017, 08:20 PM   #4
Junior Member
 
Brand: Thor Motor Coach
State: Maryland
Posts: 4
THOR #6908
Thank you! Looking into it now. Appears I'll have to go the "long route" via phone. I appreciate your help!
__________________
mfrennolds is offline   Reply With Quote
Old 05-21-2017, 08:38 PM   #5
Junior Member
 
Brand: Thor Motor Coach
State: Maryland
Posts: 4
THOR #6908
OK, one problem done, one to go. The levelers just needed a "reboot" (pressing ENTER and RETRACT at the same time). Everything worked fine. Just have the cab radio issue. Weird. Any ideas? The propane alarm indicator was reset and that is working again. Thanks again for your help!
__________________
mfrennolds is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


» Featured Campgrounds

Reviews provided by

Disclaimer:

This website is not affiliated with or endorsed by Thor Industries or any of its affiliates. This is an independent, unofficial site.




All times are GMT. The time now is 06:27 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions, Inc.
Content Relevant URLs by vBSEO 3.6.0 PL2
×