Go Back   Thor Forums > Thor Tech Forums > Maintenance and Repair
Click Here to Login
Reply
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 05-06-2019, 12:36 AM   #1
Junior Member
 
BattleBorn1's Avatar
 
Brand: Thor Motor Coach
Model: Windsport 29M
State: Nevada
Posts: 24
THOR #11264
Electric issue

Hi everyone, Iím looking for a little help locating a hidden breaker or fuse on my Thor WindSport. I just had a brand new Pioneer installed and it was working great until I plugged the shore power in at home. There was a spark and you guessed it, now it doesnít come on. It has a 10 amp fuse in the back and it looks good. I did have a breaker popped where my house batteries are located and reset it. Everything works great except the Pioneer. With the popped breaker and the fuse not blown I believe the unit is fine. Itís finding the other breaker or fuse.
Ideas anyone?
__________________

__________________
BattleBorn1 is offline   Reply With Quote
Old 05-06-2019, 12:42 AM   #2
Junior Member
 
BattleBorn1's Avatar
 
Brand: Thor Motor Coach
Model: Windsport 29M
State: Nevada
Posts: 24
THOR #11264
I found the issue; GFI was popped. Hope everyone is enjoying the day
__________________

__________________
BattleBorn1 is offline   Reply With Quote
Old 05-06-2019, 12:50 AM   #3
Senior Member
 
16ACE27's Avatar
 
Brand: Thor Motor Coach
Model: ACE 27.1
State: Florida
Posts: 2,885
THOR #7035
How does a 120 VAC GFI circuit prevent a 12 VDC Pioneer in-dash stereo from working?

Now maybe the converter was on the GFI circuit and not providing 12 VDC when plugged into SP, but shouldn't the house batteries supply 12 VDC regardless? Unless they are not connected to the DC Buss. Does the Pioneer still work if you unplug from SP?
__________________
The USER Formally Known As TFryman
Ted & Melinda
2016 ACE 27.1
2016 Chevy Sonic Toad
16ACE27 is offline   Reply With Quote
Old 05-06-2019, 02:29 PM   #4
Junior Member
 
BattleBorn1's Avatar
 
Brand: Thor Motor Coach
Model: Windsport 29M
State: Nevada
Posts: 24
THOR #11264
I’m not sure myself. I just kept looking for something tripped and the GFI was it. I just had it installed a couple of days previously. I do know if I place it in Store mode it kills the power to the Pioneer. It doesn’t run off the motor, it runs off the house batteries. I’m just grateful it’s working again.
__________________
BattleBorn1 is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


» Featured Campgrounds

Reviews provided by

Disclaimer:

This website is not affiliated with or endorsed by Thor Industries or any of its affiliates. This is an independent, unofficial site.




All times are GMT. The time now is 12:37 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions, Inc.
Content Relevant URLs by vBSEO 3.6.0 PL2
×