Go Back   Thor Forums > Thor Tech Forums > Maintenance and Repair
Click Here to Login
Reply
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 08-19-2019, 08:02 PM   #1
Member
 
Brand: Thor Motor Coach
Model: 42FK
State: Oklahoma
Posts: 34
THOR #12199
No Shore Power

Seems like we always get something that does not want to work prior to our trips.

We have a 2012 Tuscany 42FK Where we store it does not have 50 amp. We have the 30 amp converter that plugs into 120, and we use a surge protector too.

We brought it out of storage today and plugged it into the 50 amp we have in our business shop. My control panel inside says No Power source,(usually says 50 amp service) when plugged in. My charger shows bulk charging. I have checked all the breaker boxes inside and in our shop , they all are okay When plugged in the surge protector shows there is power at the plug. I have checked the GFCI switch in the bathroom.

What am I missing? TIA
__________________

__________________
Jyoung is offline   Reply With Quote
Old 08-19-2019, 08:14 PM   #2
Senior Member
 
Brand: Thor Motor Coach
Model: Hurricane 31S
State: Texas
Posts: 1,378
THOR #6411
If the pedestal is supply power (checked with voltmeter), then it is probably a power cord problem. The easiest you to check is to start the generator and if power comes on, you know the problem is between the pedestal and the auto transfer switch. Power reels are known to cause problems as they age and are not used for a while.
__________________

__________________
Jim & Roy Davis
2016 Hurricane 31S
1961 Rampside in tow
Beau388 is offline   Reply With Quote
Old 08-19-2019, 08:20 PM   #3
Member
 
Brand: Thor Motor Coach
Model: 42FK
State: Oklahoma
Posts: 34
THOR #12199
Quote:
Originally Posted by Beau388 View Post
If the pedestal is supply power (checked with voltmeter), then it is probably a power cord problem. The easiest you to check is to start the generator and if power comes on, you know the problem is between the pedestal and the auto transfer switch. Power reels are known to cause problems as they age and are not used for a while.
Thank you, yes we turned the Gen on and everything came on. We will check transfer switch.
__________________
Jyoung is offline   Reply With Quote
Old 08-19-2019, 08:52 PM   #4
Senior Member
 
16ACE27's Avatar
 
Brand: Thor Motor Coach
Model: ACE 27.1
State: Florida
Posts: 2,763
THOR #7035
Quote:
Originally Posted by Jyoung View Post
Seems like we always get something that does not want to work prior to our trips.

We have a 2012 Tuscany 42FK Where we store it does not have 50 amp. We have the 30 amp converter that plugs into 120, and we use a surge protector too.

We brought it out of storage today and plugged it into the 50 amp we have in our business shop. My control panel inside says No Power source,(usually says 50 amp service) when plugged in. My charger shows bulk charging. I have checked all the breaker boxes inside and in our shop , they all are okay When plugged in the surge protector shows there is power at the plug. I have checked the GFCI switch in the bathroom.

What am I missing? TIA

How can your charger be "bulk charging" when you have no 120/240 VAC input?
__________________
The USER Formally Known As TFryman
Ted & Melinda
2016 ACE 27.1
2016 Chevy Sonic Toad
16ACE27 is offline   Reply With Quote
Old 08-19-2019, 10:07 PM   #5
I Think We're Lost!
 
Bob Denman's Avatar
 
Brand: Still Looking
Model: Tiffin Wayfarer 24 BW
State: New York
Posts: 10,658
THOR #8860
Quote:
Originally Posted by Jyoung View Post
Thank you, yes we turned the Gen on and everything came on. We will check transfer switch.
Good luck! I hope that you can find the source of the problem quickly!
__________________
Good Sam Member 843599689
FMCA Member F473304

Current coach: Tiffin Wayfarer 24 BW
Former coach: Thor Outlaw 29-H
Bob Denman is offline   Reply With Quote
Old 08-19-2019, 10:22 PM   #6
Senior Member
 
Brand: Keystone
Model: Sprinter
State: Florida
Posts: 140
THOR #15553
check the 50 amp outlet with a volt meter or some working piece of equipment.
__________________
2011 Keystone Sprinter 323BHS. Retired Master Electrician. All Motor Homes are RV's. All RV's are not Motor Homes.
cavie is offline   Reply With Quote
Old 08-19-2019, 10:40 PM   #7
Senior Member
 
TurnerFam's Avatar
 
Brand: Thor Motor Coach
Model: Palazzo 33.3 34'bunkhouse
State: Alabama
Posts: 1,758
THOR #4735
probably 1/2 of your 50amp 240v outlet is lost, meaning that the power coming in is not from both of the hot wires, but only from one, giving 1/2 of your coach power, and none to the other 1/2

either the shore outlet, or the shore breaker, may have a loose wire

if not, it could be your ATS(auto transfer switch), with a loose wire

or

if not, it could be your own Main Panel's 50amp double-pole breaker, with a loose wire
__________________

__________________
the Turners
'14 Palazzo 33.3 bunkhouse 34' diesel
KingTailgater2 Dish HD, 100w/5a SOLAR, BlueOx
100,000+mi since '14 - US, Alaska, Canada.... was WC Georgia, then W NorthCarolina, now Lacey's Spring, AL : )
TurnerFam is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


» Featured Campgrounds

Reviews provided by

Disclaimer:

This website is not affiliated with or endorsed by Thor Industries or any of its affiliates. This is an independent, unofficial site.




All times are GMT. The time now is 01:44 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions, Inc.
Content Relevant URLs by vBSEO 3.6.0 PL2