Go Back   Thor Forums > Thor Brands and Products > Thor Motor Coach | Class A, Class B+ & Class C Motorhomes
Click Here to Login
Reply
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 02-05-2019, 02:06 AM   #1
Member
 
Brand: Thor Motor Coach
Model: Freedom Elite 29 Fe
State: North Carolina
Posts: 64
THOR #7532
inverter panel not displaying anything

my inverter panel does not show anything when I press the buttons, nothing happen, my battery disconnect is in the use position, and I am plug into shore power any help would be appreciated
__________________

__________________
Danford50 is offline   Reply With Quote
Old 02-05-2019, 02:15 AM   #2
Senior Member
 
Brand: Thor Motor Coach
Model: Quantum 31WS
State: Arizona
Posts: 121
THOR #7419
Quote:
Originally Posted by Danford50 View Post
my inverter panel does not show anything when I press the buttons, nothing happen, my battery disconnect is in the use position, and I am plug into shore power any help would be appreciated
Make sure all the connections are tight. Mine showed no power. Found that tha cable connections to the fuse block weren't tightened properly. Tightened them and all was fine.
__________________

__________________
rlcpe is offline   Reply With Quote
Old 02-05-2019, 01:05 PM   #3
Senior Member
 
TurnerFam's Avatar
 
Brand: Thor Motor Coach
Model: Palazzo 33.3 34'bunkhouse
State: Alabama
Posts: 2,065
THOR #4735
sounds like your PANEL has lost power... if the batteries were low, it would still show... and if on shore power it should still show

maybe the communications telephone cable has come loose from the back of the Inverter, or on the back of the Panel itself

I am also assuming you mean a separate Panel, not the inverter itself
Is the inverter showing anything?
__________________
the Turners
'14 Palazzo 33.3 bunkhouse 34' diesel
KingTailgater2 Dish HD, 100w/5a SOLAR, BlueOx
100,000+mi since '14 - US, Alaska, Canada.... formerly Georgia, then NorthCarolina, now Alabama : )
TurnerFam is offline   Reply With Quote
Old 02-05-2019, 01:23 PM   #4
Member
 
Brand: Thor Motor Coach
Model: Freedom Elite 29 Fe
State: North Carolina
Posts: 64
THOR #7532
Quote:
Originally Posted by TurnerFam View Post
sounds like your PANEL has lost power... if the batteries were low, it would still show... and if on shore power it should still show

maybe the communications telephone cable has come loose from the back of the Inverter, or on the back of the Panel itself

I am also assuming you mean a separate Panel, not the inverter itself
Is the inverter showing anything?
My inverter is under the bed, the panel I am referring to is at the entry door, it work before, i replace my house battery and i connected the battery incorrectly and it has not show anything since i made that mistake.
__________________
Danford50 is offline   Reply With Quote
Old 02-05-2019, 01:24 PM   #5
Member
 
Brand: Thor Motor Coach
Model: Freedom Elite 29 Fe
State: North Carolina
Posts: 64
THOR #7532
Quote:
Originally Posted by rlcpe View Post
Make sure all the connections are tight. Mine showed no power. Found that tha cable connections to the fuse block weren't tightened properly. Tightened them and all was fine.
what cable connection are you referring to, were do i look for it.
__________________
Danford50 is offline   Reply With Quote
Old 02-05-2019, 01:25 PM   #6
Senior Member
 
TurnerFam's Avatar
 
Brand: Thor Motor Coach
Model: Palazzo 33.3 34'bunkhouse
State: Alabama
Posts: 2,065
THOR #4735
aha!!! now you've revealed 'the rest of the story'!

you probably blew a fuse... either one in your Fuse panel, or an inline fuse between the inverter and the panel, or one on the inverter itself...
__________________
TurnerFam is offline   Reply With Quote
Old 02-05-2019, 01:47 PM   #7
Member
 
Brand: Thor Motor Coach
Model: Freedom Elite 29 Fe
State: North Carolina
Posts: 64
THOR #7532
Quote:
Originally Posted by TurnerFam View Post
aha!!! now you've revealed 'the rest of the story'!

you probably blew a fuse... either one in your Fuse panel, or an inline fuse between the inverter and the panel, or one on the inverter itself...
well if a fuse has blown , then would the inverter work at all?
__________________
Danford50 is offline   Reply With Quote
Old 02-05-2019, 02:01 PM   #8
Senior Member
 
Brand: Thor Motor Coach
Model: Quantum 31WS
State: Arizona
Posts: 121
THOR #7419
Quote:
Originally Posted by Danford50 View Post
what cable connection are you referring to, were do i look for it.
The connections on the high amp fuse block in the hot linen there is also a phone line between the inverter and panel. Make sure it's still connected.
__________________
rlcpe is offline   Reply With Quote
Old 02-05-2019, 02:31 PM   #9
Member
 
Brand: Thor Motor Coach
Model: Freedom Elite 29 Fe
State: North Carolina
Posts: 64
THOR #7532
thanks

thanks for all of your help, will check out the cable connection , to make sure it is connected
__________________
Danford50 is offline   Reply With Quote
Old 02-05-2019, 05:18 PM   #10
Member
 
Brand: Thor Motor Coach
Model: Freedom Elite 29 Fe
State: North Carolina
Posts: 64
THOR #7532
cable connection

where would I look for the cable connection that connect the inverter display to the inverter, can I just unscrew the display monitor from the wall and check to see if the cable connection is connected?
__________________
Danford50 is offline   Reply With Quote
Old 02-05-2019, 05:29 PM   #11
Senior Member
 
Brand: Thor Motor Coach
Model: Quantum 31WS
State: Arizona
Posts: 121
THOR #7419
Quote:
Originally Posted by Danford50 View Post
where would I look for the cable connection that connect the inverter display to the inverter, can I just unscrew the display monitor from the wall and check to see if the cable connection is connected?
That would work if you don't have access to the back of the panel. It should look like a typical phone connection. The same wire will be going into the inverter as well, if you have access you could check that end as well
__________________
rlcpe is offline   Reply With Quote
Old 02-05-2019, 06:38 PM   #12
Site Team
 
16ACE27's Avatar
 
Brand: Thor Motor Coach
Model: ACE 27.1
State: Florida
Posts: 3,839
THOR #7035
I assume you have tried to turn the inverter on since the battery replacement?

The inverter should have its own high amp DC circuit breaker, normally near the batteries. Look for one with the flag visible:

__________________
Ted & Melinda
2016 ACE 27.1
2016 Chevy Sonic Toad
16ACE27 is offline   Reply With Quote
Old 02-05-2019, 06:53 PM   #13
Member
 
Brand: Thor Motor Coach
Model: Freedom Elite 29 Fe
State: North Carolina
Posts: 64
THOR #7532
Quote:
Originally Posted by Tfryman View Post
I assume you have tried to turn the inverter on since the battery replacement?

The inverter should have its own high amp DC circuit breaker, normally near the batteries. Look for one with the flag visible:

that circuit breaker had tripped and I reset it and still does not display any info on the monitor
__________________
Danford50 is offline   Reply With Quote
Old 02-05-2019, 06:57 PM   #14
Site Team
 
16ACE27's Avatar
 
Brand: Thor Motor Coach
Model: ACE 27.1
State: Florida
Posts: 3,839
THOR #7035
Quote:
Originally Posted by Danford50 View Post
that circuit breaker had tripped and I reset it and still does not display any info on the monitor
You should have at least 2 of these:

One for the Inverter
One for the DC Buss
Maybe one for the Hydraulic Pump for levelers.
__________________
Ted & Melinda
2016 ACE 27.1
2016 Chevy Sonic Toad
16ACE27 is offline   Reply With Quote
Old 02-06-2019, 02:32 AM   #15
Senior Member
 
Brand: Thor Motor Coach
Model: 2013 ACE 30.1
State: Alberta
Posts: 1,012
THOR #2631
Well hope I am wrong.......but if you accidently reversed your inverter’s DC input cables you probably need a new inverter or a repair job, since I don’t think many (if any) inverters are DC reverse polarity protected......the Magnum manual says as much.
__________________
javelin is offline   Reply With Quote
Old 02-06-2019, 04:04 AM   #16
Member
 
Brand: Thor Motor Coach
Model: Freedom Elite 29 Fe
State: North Carolina
Posts: 64
THOR #7532
Quote:
Originally Posted by javelin View Post
Well hope I am wrong.......but if you accidently reversed your inverter’s DC input cables you probably need a new inverter or a repair job, since I don’t think many (if any) inverters are DC reverse polarity protected......the Magnum manual says as much.
I hooked my battery incorrect not the inverter
__________________
Danford50 is offline   Reply With Quote
Old 02-06-2019, 07:59 PM   #17
Senior Member
 
Brand: Thor Motor Coach
Model: 2013 ACE 30.1
State: Alberta
Posts: 1,012
THOR #2631
Hi, I did not phrase my previous entry very well. What I meant was if you accidently hooked up your batteries (both terminals) in reverse polarity, in effect you also connect the Inverter (and other house battery loads) in reverse (this “might” cause damage depending on what was “turned on” at that specific time). Typically there is just a breaker or a slow blow inverter fuse between coach (house) batteries and the Inverter unit. With any luck, it is just some poor connection or open fuse somewhere you have not found as yet. Most stand-alone converters have fuses to protect against accidental reverse battery connections…….but I don’t think inverters do. Attaching a “generic” DC battery diagram to help visualize.
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	Basic Generic Battery Schematic.jpg
Views:	72
Size:	127.1 KB
ID:	15570  
__________________
javelin is offline   Reply With Quote
Old 02-17-2019, 01:23 AM   #18
Member
 
Brand: Thor Motor Coach
State: Oregon
Posts: 31
THOR #8222
Follow up

How did this turn out.? I was following thread and sounds like a common mistake but with serious consequences.
Hopefully it was just a fuse, I have a 100 am fuse on hot line right next to battery on my 2014 Thor Ace 27.1.
__________________
property@wvi.com is offline   Reply With Quote
Old 02-18-2019, 10:15 PM   #19
Member
 
Brand: Thor Motor Coach
Model: Freedom Elite 29 Fe
State: North Carolina
Posts: 64
THOR #7532
I have not got it fixed yet, just got back from a mini trip don't know were to look for the cable to see if it is attached I had the a trip fuse the one close to the battery box beneath the coach, I reset it but the display did not come on.
__________________
Danford50 is offline   Reply With Quote
Old 02-19-2019, 02:11 AM   #20
Member
 
Brand: Thor Motor Coach
State: Oregon
Posts: 31
THOR #8222
Have you tried starting your engine? The alternator on mine puts 14.5 volts to house batteries.

Also have you started your generator? Mine puts 13.3 volts to the the house battery.

Are you sure house power is making it to the MH? I have a lighted extension coard half way to my MH and if it is on the light is on. Occasionally I have lost house power for breaker in house or wall plug on house porch coming part way out.

You probably already ready checked these but just thought I would mention them. Sometimes we overlook the easy things.
__________________

__________________
property@wvi.com is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


» Featured Campgrounds

Reviews provided by

Disclaimer:

This website is not affiliated with or endorsed by Thor Industries or any of its affiliates. This is an independent, unofficial site.




All times are GMT. The time now is 01:58 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions, Inc.
Content Relevant URLs by vBSEO 3.6.0 PL2
×