Free 7 Day Trial RV GPS App RV Trip Planner Campground Reviews RV Maintenance Free 7 Day Trial ×
 

Go Back   Thor Forums > Thor Tech Forums > Modifications and Updates
Click Here to Login
Reply
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 05-30-2017, 07:26 PM   #1
Junior Member
 
Brand: Thor Motor Coach
State: Arkansas
Posts: 12
THOR #3396
Need Help Installing a Jensen 215 Replacement

I have a 2013 Thor ACE 30.1 and the Jensen 212 is not working. I found a used Jensen 215 and after wiring it in it will not turn on. I tested the red house battery wire and it is hot. However, I cannot get the yellow chassis wire to show any voltage. I have checked every fuse I can find both under the hood and in the drivers floorboard.

If the 215 is good should it turn on with just the red wire hot or do both the red and the yellow have to be hot to turn it on. I just wanted to make sure I have tried everything before I return the radio within my 30 day money back return period. Any help would be appreciated!

__________________
Lambob is offline   Reply With Quote
Old 05-30-2017, 07:33 PM   #2
Senior Member
 
Brand: Thor Motor Coach
Model: 29h outlaw
State: New Jersey
Posts: 383
THOR #5248
Make sure your store/use switch is on use. If that isn't it try connecting both leads together and see if that makes the radio work.
__________________
Trkyte@msn.com is offline   Reply With Quote
Old 05-30-2017, 09:43 PM   #3
Axis/Vegas Enthusiast
 
JamieGeek's Avatar
 
Brand: Thor Motor Coach
Model: Axis 24.1
State: Michigan
Posts: 9,434
THOR #1150
In mine I just tied both powers together so that when in "store" there is no power to the radio at all. We don't listen to AM/FM at all so it losing memory is not an issue (and the GPS sets the clock).
__________________
2014 Thor Axis 24.1
2021 Mach-E
blog - https://spareelectrons.wordpress.com/
JamieGeek is offline   Reply With Quote
Old 05-31-2017, 02:41 AM   #4
Junior Member
 
Brand: Thor Motor Coach
State: Arkansas
Posts: 12
THOR #3396
Thanks for the advice. I checked it with the house power on and there was voltage on the red line. No voltage on the yellow line. I will tie the red and yellow harness lines to the incoming red line and just leave the incoming yellow line free. I am going to try it in the morning. Hopefully that will work!
__________________
Lambob is offline   Reply With Quote
Old 05-31-2017, 03:09 AM   #5
Junior Member
 
Brand: Thor Motor Coach
State: Arkansas
Posts: 12
THOR #3396
JamieGeek,

I just couldn't wait until in the morning to check out your recommendation so I headed to the motor home to rewire. As soon as I tied the red and yellow into the red the 215 powered up. Now I don't have to worry about sending it back.

I still am curious as to why the yellow line does not have any power but I can worry about that another day. I am perfectly happy with the way it is operating now. Just need to order the service pack to get the camera harness. Thanks again!
__________________
Lambob is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


» Featured Campgrounds

Reviews provided by

Disclaimer:

This website is not affiliated with or endorsed by Thor Industries or any of its affiliates. This is an independent, unofficial site.




All times are GMT. The time now is 08:32 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2021, vBulletin Solutions, Inc.
Content Relevant URLs by vBSEO 3.6.0 PL2