Go Back   Thor Forums > Thor Community Forums > Thor Owners Community Discussions
Click Here to Login
Reply
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 07-22-2018, 01:16 PM   #1
Senior Member
 
Brand: Thor Motor Coach
Model: 2014 Hurricane 34E
State: Alabama
Posts: 226
THOR #6181
Slide stopped, turned off use button, back on, worked

I have a 2014 Hurricane w the 2 sync motors and tracks on the side of slide. The other day, never happened before, I was bringing in the bedroom slide and it stopped about half way. I turned off use button, turned back on, and slide continued. My guess (got lucky) was reset something and it worked.

What can make the slide do that? We had some clothes pilled on bed and I thought maybe weight? Any ideas? Thx, Dennis.
__________________

__________________
Budman is offline   Reply With Quote
Old 07-22-2018, 04:30 PM   #2
Junior Member
 
RayDK's Avatar
 
Brand: Thor Motor Coach
State: Arkansas
Posts: 13
THOR #6838
Perhaps your motors are out of sync. It sounds as if you have the Schwintek slide system. There is a video from Schwintek that explains how to get them back in sync. You can search for it on Youtube. What they tell you to do is to get the slide extended, then retract it only about 8 or 10 inches. Put it back out and do the same thing 2 more times. Remember when you extend or retract your slides, hold the switch down for about 5 seconds after the slide stops.
__________________

__________________
2013 Challenger 37GT
2013 Ford Focus Titanium
Mountain Home, Arkansas
RayDK is offline   Reply With Quote
Old 07-22-2018, 05:25 PM   #3
Member
 
Brand: Thor Motor Coach
Model: ACE 30.3
State: Maryland
Posts: 33
THOR #12424
If it stopped for an error, it should have started blinking a code on the controller. But the next time you press the extend/retract button it will clear the code so you have to look before you press the button again. I do not think there is a code for motors out of sync, I think it is mostly wiring or other issues. They have some good troubleshooting docs on the lippert website, which mostly relate to the error code, but might be helpful to browse.

Right now mine give a code for a ground to short, and that happens every time I turn power off and back on. So you could try that and see if an error comes up even though it went in. Either plug it into shore power or turn the house switch on. If it doesn't come up with an error you can try turning power off and back on a second time. I found mine only shows the error again after I clear it if I turn the power off and back on a second time. It was in the shop and I thought they fixed it because it didn't do it when I picked it up, then when I got home and plugged it in it was doing it again. So I found I have to take power and apply power twice. Is pretty odd. But waiting to get it back in there now.
__________________
sab3864 is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


» Featured Campgrounds

Reviews provided by

Disclaimer:

This website is not affiliated with or endorsed by Thor Industries or any of its affiliates. This is an independent, unofficial site.




All times are GMT. The time now is 07:39 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions, Inc.
Content Relevant URLs by vBSEO 3.6.0 PL2
×