Journey with Confidence RV GPS App RV Trip Planner RV LIFE Campground Reviews RV Maintenance Take a Speed Test Free 7 Day Trial ×
 

Go Back   Thor Forums > Thor Tech Forums > Maintenance and Repair
Click Here to Login
Reply
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 02-17-2021, 11:16 PM   #21
Member
 
Brand: Thor Motor Coach
Model: Venetian M37
State: Texas
Posts: 52
THOR #10920
Agree with 16ace27.... control board first. Particularly if you are experiencing problem in wet conditions.

__________________
Richard is offline   Reply With Quote
Old 02-18-2021, 01:28 AM   #22
Member
 
Brand: Thor Motor Coach
Model: ACE 30.1
State: Oregon
Posts: 40
THOR #2766
Quote:
Originally Posted by Becauseican View Post
Hello, I have a problem with my Atwood 15000 btu furnace in my Quantum 26rs. Fan comes on, after the 15 sec wait the gas lights off. It heats/burns for about 2 sec then stops burring (fan still running), after a few sec it tries to light off again. And the cycle continues. As it lights off I am assuming it is not the sail switch. Likewise, as it lights off I am assuming itís not the HIGH temp switch. What might cause it to cycle on / off (gas, fan running), but only run about 2 to 3 sec. HELP PLEASE Thanks

I had the same problem that started about a year after we bought our new rig. It rained really heavily one night and it was just as you describe. I could hear the clinking but it would never light off. But, when the sun would come out and it tried out some it would work fine. But soon as it started to rain I would get the same thing. One morning we woke up because the CO alarm went off. I went out to check the unit and there was a bunch of soot shooting out the exhaust. Because my warranty was up, and I taken it to Camping World before with poor results I went to another dealer and repair shop - I have an extended warranty on the rig. They called me back a few days later and said the system was full of soot. Atwood wanted the dealer to clean it out but they said they didn't want to take on the liability. Bottom line, they put a new unit in and it worked fine until a few weeks ago. Now there is no clicking or anything. The fan runs for about 45 seconds and then it shuts down. But, I am going to try and blow it down with compressed air and look at the ignitor. There are some videos on You Tube that give a step by step instruction on how to check the system.
__________________
erikdjensen is offline   Reply With Quote
Reply

Tags
atwood furnace, heater, quntom 26rs

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


» Featured Campgrounds

Reviews provided by

Disclaimer:

This website is not affiliated with or endorsed by Thor Industries or any of its affiliates. This is an independent, unofficial site.




All times are GMT. The time now is 01:19 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2022, vBulletin Solutions, Inc.
Content Relevant URLs by vBSEO 3.6.0 PL2