Free 7 Day Trial RV GPS App RV Trip Planner Campground Reviews RV Maintenance Free 7 Day Trial ×
 

Go Back   Thor Forums > Thor Tech Forums > Maintenance and Repair
Click Here to Login
Reply
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 05-04-2021, 01:18 PM   #1
Junior Member
 
Brand: Thor Motor Coach
State: Michigan
Posts: 16
THOR #23260
Slides wonít work after working under dashboard

Good morning,

I canít seem to get any of my slides working after trying to repair the pioneer avh-p1400 radio in my 2015 four winds class c. I pulled the rv out and opened the bedroom slide under generator power. Then spent the day working on the dash and may have pressed this button under the dash, picture attached. I know the slides wonít operate if the vehicle is started or in gear. Any idea if this button would impact the slides or what this button does? I thought I did hear a click in the rear bedroom but canít really remember.

All other appliances, furnace, ac etc work while plugged in. The slides wonít move and the slide controls show no errors either.


Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	BACD47C1-BDBE-4FDB-8193-E67A89E14ABC.jpg
Views:	150
Size:	141.0 KB
ID:	30228  
__________________

__________________
Northerner77 is offline   Reply With Quote
Old 05-04-2021, 06:31 PM   #2
Senior Member
 
Brand: Thor Motor Coach
Model: 2013 ACE 30.1
State: Alberta
Posts: 1,239
THOR #2631
This a complete WAG but is that switch module an inertia (roll over) fuel pump shut off? I am not sure if you can on/off operate the button and disable or enable the fuel pump? You could try starting the engine (if safe to do so with all your under dash work going on) after cycling the button to see if it quits. I think Ford went to a different system in 2017 ? based on restrain system detection and may no longer require a hard button reset after a collision....just cycling the ignition switch.....but I am not certain.


I don't know your coach, but regarding the slides, there should be a 30 amp fuse in your converter fuse panel that powers the slide controller(s)/motor(s). Maybe that fuse has blown (if it's the same in your coach as mine)?
__________________

__________________
javelin is offline   Reply With Quote
Old 05-04-2021, 06:43 PM   #3
Site Team
 
16ACE27's Avatar
 
Brand: Thor Motor Coach
Model: ACE 27.1
State: Florida
Posts: 6,213
THOR #7035
Why did you have to run the generator to operate your slide? It should simply be powered by the house batteries.

Ignore your under dash work - it may have nothing to do with your slide problem. Follow your slide manufacturer's troubleshooting procedure - it may be a s simple as a blown fuse or a code on the controller that needs to be reset. I'd lean towards a fuse/power problem if you have multiple slides and none work.
__________________
Ted & Melinda
2016 ACE 27.1
2016 Chevy Sonic Toad
2020 Chevy Colorado Z71 Trail Runner Alternate Toad
16ACE27 is offline   Reply With Quote
Old 05-04-2021, 07:06 PM   #4
Junior Member
 
Brand: Thor Motor Coach
State: Michigan
Posts: 16
THOR #23260
I did check the 30amp fuse and it is fine, no issues there. I also tried over riding the controller per the manufacture, still no power to the slide. There is also no error codes coming from the controller but the board has power because I see lights flashing when I attempted the over ride.

My coach will not allow the slides to work if the key is in the ignition or if the engine is on. It was also my understanding that my slides would not work on 12v power, 2015 model, needs shore power or generator.

The dash is back togather and I can start the coach no problem. I just can’t understand why the slides continue to fail. I do think it is related to a fuse or that button I accidentally hit under the dash. Maybe a ignition related switch or lockout relay or something?

My coach is the 2015 E450 model 31L
__________________
Northerner77 is offline   Reply With Quote
Old 05-04-2021, 07:48 PM   #5
Site Team
 
EA37TS's Avatar
 
Brand: Entegra
Model: Accolade 37TS
State: South Carolina
Posts: 5,490
THOR #1469
Quote:
Originally Posted by Northerner77 View Post
I did check the 30amp fuse and it is fine, no issues there. I also tried over riding the controller per the manufacture, still no power to the slide. There is also no error codes coming from the controller but the board has power because I see lights flashing when I attempted the over ride.

My coach will not allow the slides to work if the key is in the ignition or if the engine is on. It was also my understanding that my slides would not work on 12v power, 2015 model, needs shore power or generator.

The dash is back togather and I can start the coach no problem. I just can’t understand why the slides continue to fail. I do think it is related to a fuse or that button I accidentally hit under the dash. Maybe a ignition related switch or lockout relay or something?

My coach is the 2015 E450 model 31L
If you have Schwintek slides they are 12VDC, not 120VAC so shore power or generator are not required

What other 12VDC system isn’t working? Is Use/Store in the Use mode?
__________________
EA37TS is offline   Reply With Quote
Old 05-04-2021, 08:05 PM   #6
Junior Member
 
Brand: Thor Motor Coach
State: Michigan
Posts: 16
THOR #23260
All other systems are working and I am in use mode.
__________________
Northerner77 is offline   Reply With Quote
Old 05-04-2021, 08:50 PM   #7
Senior Member
 
Brand: Thor Motor Coach
Model: 2013 ACE 30.1
State: Alberta
Posts: 1,239
THOR #2631
So if the power looks like it is getting to slide controller OK maybe somehow you have engaged the ignition lockout relay (accidentally from working under the dash) that prevents slide operation in some other way (slide switch function; or ground connection lockout perhaps, but I don't know your coach at all). Does your awning work, as it might be controlled (disabled) by the same ignition lockout relay.
__________________
javelin is offline   Reply With Quote
Old 05-04-2021, 09:10 PM   #8
Junior Member
 
Brand: Thor Motor Coach
State: Michigan
Posts: 16
THOR #23260
Awning does work no issues. This seems to be isolated to the slides. They will not work on battery power or shore power.
__________________
Northerner77 is offline   Reply With Quote
Old 05-04-2021, 09:16 PM   #9
Site Team
 
16ACE27's Avatar
 
Brand: Thor Motor Coach
Model: ACE 27.1
State: Florida
Posts: 6,213
THOR #7035
Quote:
Originally Posted by Northerner77 View Post
I did check the 30amp fuse and it is fine, no issues there. I also tried over riding the controller per the manufacture, still no power to the slide. There is also no error codes coming from the controller but the board has power because I see lights flashing when I attempted the over ride.

My coach will not allow the slides to work if the key is in the ignition or if the engine is on. It was also my understanding that my slides would not work on 12v power, 2015 model, needs shore power or generator.

The dash is back togather and I can start the coach no problem. I just canít understand why the slides continue to fail. I do think it is related to a fuse or that button I accidentally hit under the dash. Maybe a ignition related switch or lockout relay or something?

My coach is the 2015 E450 model 31L
I'm sorry you have been misinformed about your slides. You have the Lippert Schwintek 2 rail slide system on your two slides powered by the 12 VDC house system (hence the 30 amp DC fuse check). If you have HAD to be on SP or the generator in order for the Converter to supply 12 VDC to the DC buss for the slides to work then you have had a previous problem that may or may not play into your current issue.

This may be the manual for your slide system - there is a controller override procedure you may want to try:

https://www.google.com/url?sa=i&url=...AAAAAdAAAAABAJ
__________________
Ted & Melinda
2016 ACE 27.1
2016 Chevy Sonic Toad
2020 Chevy Colorado Z71 Trail Runner Alternate Toad
16ACE27 is offline   Reply With Quote
Old 05-04-2021, 09:25 PM   #10
Junior Member
 
Brand: Thor Motor Coach
State: Michigan
Posts: 16
THOR #23260
Understood. I just went through other items like microwave, AC and heat. All those workÖslides wonít function on battery power or shore power. Again, no error codes on the controllers which seems even odder. Maybe a fuse got blown somewhere else? I checked the 30amp under the bed for the slides. Good there.
__________________
Northerner77 is offline   Reply With Quote
Old 05-05-2021, 01:53 AM   #11
Senior Member
 
OldWEB's Avatar
 
Brand: Thor Motor Coach
Model: FW Hurricane
State: England
Posts: 472
THOR #16471
Quote:
Originally Posted by Northerner77 View Post
Good morning,

I canít seem to get any of my slides working after trying to repair the pioneer avh-p1400 radio in my 2015 four winds class c. I pulled the rv out and opened the bedroom slide under generator power. Then spent the day working on the dash and may have pressed this button under the dash, picture attached. I know the slides wonít operate if the vehicle is started or in gear. Any idea if this button would impact the slides or what this button does? I thought I did hear a click in the rear bedroom but canít really remember.

All other appliances, furnace, ac etc work while plugged in. The slides wonít move and the slide controls show no errors either.
The image you give is the shift lock relay, whether it has anything to do with the slides, I dunno. My guess is 'no'. But maybe you did push the 'button' which is the solenoid, maybe there is a contact used that would prevent operation of the slides if it is "in gear' and it thinks you are "in gear" after touching it. :-/
But try starting the unit, press the brakes and see if you can run it through the gear shift positions and then place it back in "Park", shutdown and try the slides again.

I admit I am only grasping at straws here...
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	shift-lock-relay.png
Views:	14
Size:	202.9 KB
ID:	30238  
__________________
OldWEB is offline   Reply With Quote
Old 05-05-2021, 02:00 AM   #12
Junior Member
 
Brand: Thor Motor Coach
State: Michigan
Posts: 16
THOR #23260
Yes, you nailed it OldWEB! I figured it out this evening. I tried running through the gears and moving the RV with no luck on slide operation. Thanks for your help though. Took me many hours to figure it out. I should have posted to this site so much earlier.

I’m going to have a friend stop by tomorrow, he’s better at testing wires/connections for power. I’ll keep you posted.
__________________
Northerner77 is offline   Reply With Quote
Old 05-05-2021, 02:44 AM   #13
Senior Member
 
OldWEB's Avatar
 
Brand: Thor Motor Coach
Model: FW Hurricane
State: England
Posts: 472
THOR #16471
Good try... One thing, is the emergency brake on?

Also register with Thor and download the wiring diagrams for your unit, maybe it will shed light on the problem.


EDIT: Here is another person that had a problem, maybe recheck yer fuse?
https://www.thorforums.com/forums/sh...2&postcount=12
__________________
OldWEB is offline   Reply With Quote
Old 05-05-2021, 11:21 AM   #14
Junior Member
 
Brand: Thor Motor Coach
State: Michigan
Posts: 16
THOR #23260
Well this is interesting. I have never used the parking brake to open the slides and they used to work fine. When I press the parking brake it works but the dashlight doesnít come on?
__________________

__________________
Northerner77 is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


» Featured Campgrounds

Reviews provided by

Disclaimer:

This website is not affiliated with or endorsed by Thor Industries or any of its affiliates. This is an independent, unofficial site.




All times are GMT. The time now is 12:57 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2021, vBulletin Solutions, Inc.
Content Relevant URLs by vBSEO 3.6.0 PL2
×