Free 7 Day Trial RV GPS App RV Trip Planner RV LIFE Campground Reviews RV Maintenance Free 7 Day Trial ×
 

Go Back   Thor Forums > Thor Tech Forums > Maintenance and Repair
Click Here to Login
Reply
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 01-16-2021, 11:36 PM   #1
Junior Member
 
Brand: Thor Motor Coach
Model: Siesta
State: Tennessee
Posts: 15
THOR #21707
Question Video Switch Box Issue

In our 2014 Siesta, we are having trouble getting the QS53DVD Video Switch box to work properly. This may stem from my lack of understanding of of the device itself. After watching Thor's overview video of this component and searching through posts on here, I am still at a bit of a loss.

The main issue I am trying to resolve is how to view DVD's on any of the TV's. Each TV is connected to the switch box by one coax cable and the Radio/CD/DVD player is connected to the Video Switch box by RCA (Red/White/Yellow) cable.

My first question is how do I set the TV's to receive the input from the DVD player? On the switch box itself, I have selected the DVD button for each TV. Within the TV menu, do I need to select 'Cable' or 'Air'? Regardless of which option I choose, I am having a hard time navigating to Ch.3 or Ch.4. (Currently, I do not have any cable connected to the RV).

Thanks for any advice or explanations!

__________________
swampgator352 is offline   Reply With Quote
Old 01-16-2021, 11:43 PM   #2
Junior Member
 
Brand: Still Looking
State: Arizona
Posts: 4
THOR #10068
If I'm not mistaking you have to run the scan feature.
__________________
gwarren is offline   Reply With Quote
Old 01-17-2021, 12:19 AM   #3
Junior Member
 
Brand: Thor Motor Coach
Model: Siesta
State: Tennessee
Posts: 15
THOR #21707
It does indeed seem that you must run the scan feature. I've only had luck after setting the TV's to 'Cable' and using the remote to select Ch.3 or Ch.4

Now if I could just get a clear picture on the TV without any 'snow', I would be in business. Might try replacing all the coax cables...it looks like they have seen better days.

Thank you!
__________________
swampgator352 is offline   Reply With Quote
Old 01-17-2021, 01:26 AM   #4
Senior Member
 
Down South's Avatar
 
Brand: Thor Motor Coach
Model: A.C.E 27.2
State: Louisiana
Posts: 238
THOR #17883
Should be your TV inputs. In the settings of the TV using your remote. Find input and check to make sure that you are on the input for the DVD.
__________________
2017 Thor ACE 27.2
Down South is offline   Reply With Quote
Old 01-17-2021, 02:32 AM   #5
Junior Member
 
Brand: Thor Motor Coach
Model: Siesta
State: Tennessee
Posts: 15
THOR #21707
When you say input do you mean TV/HDMI/VGA or do you mean Air/Cable? I was thinking that since I only have one coax cable going into the TV (from the switch box) that changing inputs (TV/HDMI/VGA) would have no effect?
__________________
swampgator352 is offline   Reply With Quote
Old 01-17-2021, 02:49 PM   #6
Senior Member
 
Brand: Thor Motor Coach
Model: challenger 37FH
State: Delaware
Posts: 480
THOR #13399
Follow cable from DVD to switch box if it goes to HDMI 3 then push corresponding button on switch box,then go to all tvs and move HDMI cable to HDMI 3 input,then turn on tv push source button scroll from TV to HDMI 3 DVD should appear ,switch back to tv source for over the ar tv.
__________________
wrapped is offline   Reply With Quote
Old 01-17-2021, 04:29 PM   #7
Senior Member
 
Down South's Avatar
 
Brand: Thor Motor Coach
Model: A.C.E 27.2
State: Louisiana
Posts: 238
THOR #17883
Quote:
Originally Posted by swampgator352 View Post
When you say input do you mean TV/HDMI/VGA or do you mean Air/Cable? I was thinking that since I only have one coax cable going into the TV (from the switch box) that changing inputs (TV/HDMI/VGA) would have no effect?
Yes, turn your DVD player on. Turn the TV on and find the settings menu and go to input, or your remote may have an input button.
Regardless of how you get to the input on the TV, start changing inputs until the DVD comes on screen.
__________________
2017 Thor ACE 27.2
Down South is offline   Reply With Quote
Old 01-17-2021, 04:44 PM   #8
Senior Member
 
Popfla's Avatar
 
Brand: Still Looking
Model: S.O.B.
State: Florida
Posts: 670
THOR #14543
Quote:
Originally Posted by swampgator352 View Post
When you say input do you mean TV/HDMI/VGA or do you mean Air/Cable? I was thinking that since I only have one coax cable going into the TV (from the switch box) that changing inputs (TV/HDMI/VGA) would have no effect?
TV/HDMI/VGA input - sometimes labeled "source" - setting from the TV's menu.. Air/Cable has no effect on input from the DVD player.
__________________
Ed
Some Other Brand w/2020 Jeep Gladiator Toad
Living The Dream in "God's Waiting Room"
Popfla is offline   Reply With Quote
Old 01-17-2021, 05:56 PM   #9
Senior Member
 
Brand: Thor Motor Coach
Model: Citation
State: Texas
Posts: 761
THOR #8139
Turn the power button OFF on the QS53DVD while watching DVD.
__________________
abjbrtd is offline   Reply With Quote
Old 01-18-2021, 03:15 AM   #10
Junior Member
 
Brand: Thor Motor Coach
Model: Siesta
State: Tennessee
Posts: 15
THOR #21707
Thanks to all for the advice, I've got it working now!
__________________
swampgator352 is offline   Reply With Quote
Reply

Tags
dvd, qs53, television

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


» Featured Campgrounds

Reviews provided by

Disclaimer:

This website is not affiliated with or endorsed by Thor Industries or any of its affiliates. This is an independent, unofficial site.




All times are GMT. The time now is 04:01 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2021, vBulletin Solutions, Inc.
Content Relevant URLs by vBSEO 3.6.0 PL2