Thor Forums

Thor Forums (https://www.thorforums.com/forums/)
-   Maintenance and Repair (https://www.thorforums.com/forums/f8/)
-   -   Jump start problem (https://www.thorforums.com/forums/f8/jump-start-problem-14006.html)

Mtliving 09-07-2018 08:36 PM

Jump start problem
 
Hello. First time user; I have a 2013 Thor Challenger. While out camping and hooked up the 50 amp I packed up to return from the trip and found my 12v battery was dead. After a jump start the motor was fine. I do however have a problem. My side and rear cameras no longer work, my refrigerator does not switch to LP while underway. I checked the breaker panel and have not tripped a breaker. Anyone have an idea what happened and what I need to do to fix it? Thank you.

Bob Denman 09-07-2018 08:41 PM

First of all: Welcome to the Forum! :thumb:
As far as the problems that you have encountered... The cameras and the refrigerator issues may be unrelated to a dead chassis battery...
Or are you talking about the coach battery instead? :o
Does the radio work?

16ACE27 09-07-2018 09:12 PM

Sounds like all your batteries died. Is your USE/STORE switch in USE? Is your alternator charging the Chassis battery?

Mtliving 09-08-2018 02:10 AM

It seems like it was just the chassis battery. I have had the vehicle shut off over night and have started without issue since.

Mtliving 09-08-2018 02:12 AM

The radio does not work

Whirnot 09-08-2018 03:31 AM

Is your store/use switch set at Use? The radio is actually powered by the coach batteries.

Mtliving 09-08-2018 02:44 PM

Im not sure about the use/store switch. Im not familiar with that switch what is that?

Whirnot 09-08-2018 03:02 PM

Most Thors have a switch, usually by the door that is marked Store and use. It disconnects the house batteries when in store mode. It should be in use position unless the unit is in storage. The radio is wired to the house batteries so it won't work if the unit is in store mode.

Mtliving 09-08-2018 10:13 PM

Yes. That switch is on and in the use mode. The radio still does not work however the clock is showing the time on the screen of the radio. Could it be a fuse somewhere?


All times are GMT. The time now is 09:36 PM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions, Inc.
Content Relevant URLs by vBSEO 3.6.0 PL2