Journey with Confidence RV GPS App RV Trip Planner RV LIFE Campground Reviews RV Maintenance Take a Speed Test Free 7 Day Trial ×
 

Go Back   Thor Forums > Thor Industry Towables - Travel Trailers & Fifth Wheels > DRV Luxury Suites
Click Here to Login
Reply
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 08-12-2018, 07:31 PM   #21
Senior Member
 
Brand: Thor Motor Coach
State: Georgia
Posts: 2,585
THOR #4735
all locals are simply NOT in HD, it depends on the spot beam

while it might not happen often, if you’ve traveled enough, you’ve ‘seen’ it : )

in western NC, basically N Georgia, if I tell Dish my NC zip, they have my locals as Asheville, all in SD
I choose to stay on the ATL spot beam, which also covers this area, all in HD

__________________
the Turners...
two Campers, two Electric cars
former diesel pusher traveler
TurnerFam is offline   Reply With Quote
Old 08-13-2018, 01:51 AM   #22
MnP
Member
 
Brand: DRV
Model: 38RSSB3
State: Texas
Posts: 52
THOR #2069
Quote:
Originally Posted by wingnut60 View Post
The DPH42 will need to be near the antenna base, far as I know. It is simply screwed to the roof and dicored under and over the screws. Do not leave any ports open, instructions say a hex cap MUST be used to close off unused ports.
Attached is a pic of mine....
Thanks. I ordered all of the stuff to convert my SWM 3 Traveler to a Dish Traveler yesterday. Just didn't know if I had to worry about heat from the DPH42 causing a problem with the rubber roof. Everything will be in by late next week then just need to get DISH out to the RV park to install the H3 and Joey.
__________________
Mike
2014 Mobile Suites 38RSSB3
2018 Ram 3500 Dually, Auto Level Air Ride, Aisin 3.73
MnP is offline   Reply With Quote
Old 08-13-2018, 11:02 AM   #23
Senior Member
 
juicesqueezer's Avatar
 
Brand: DRV
Model: 39RESB3
State: Florida
Posts: 240
THOR #5499
Quote:
Originally Posted by MnP View Post
Thanks. I ordered all of the stuff to convert my SWM 3 Traveler to a Dish Traveler yesterday. Just didn't know if I had to worry about heat from the DPH42 causing a problem with the rubber roof. Everything will be in by late next week then just need to get DISH out to the RV park to install the H3 and Joey.
Mike, you will enjoy your upgrade! Just remember to unplug the hopper when you are traveling. When you do this, it will lock the hard drive and keep it from being damaged.
__________________
Joe & Dottie Allen
2014 Mobile Suites Estates 39RESB3
2014 Ford F-450 DRW
juicesqueezer is offline   Reply With Quote
Old 08-13-2018, 12:52 PM   #24
Senior Member
 
Brand: DRV
Model: 44' Santa Fe
State: Montana
Posts: 392
THOR #2053
Juice=would not just unplugging the trailer from the pedestal do the same thing?

Bill
__________________
If you are afraid to speak the truth out of fear of what others may think, it says a lot about who you are and what you will settle for.
Porkchop is offline   Reply With Quote
Old 08-13-2018, 01:23 PM   #25
Senior Member
 
wingnut60's Avatar
 
Brand: DRV
State: Texas
Posts: 678
THOR #3109
Bill, was thinking the same thing.
Also, just wondering about how important this is--my trailer is wired to solar setup and most everything has power all the time-kind of a hassle to remember to disconnect it before moving trailer. Guess I'll find out if it quits working...
__________________
2016 Tiffin 40QBH
2015 38RSSA--traded
2005 36TK3--retired, but it was a good one
2017 F450 KR
wingnut60 is offline   Reply With Quote
Old 08-13-2018, 02:26 PM   #26
Senior Member
 
Brand: DRV
Model: Mobile Suites 38rssa
State: Alaska
Posts: 253
THOR #8691
Contacted dish, they r sending me a G4 card and say that will solve my problem. We will see!
__________________
2017 F350 CC 4x4 DRW Lariat 4.10
2018 MS 38rssa
f350ms38rssa is offline   Reply With Quote
Old 08-13-2018, 03:54 PM   #27
Senior Member
 
Brand: DRV
Model: 44' Santa Fe
State: Montana
Posts: 392
THOR #2053
Wing=The hopper is 120v. You don't have a whole house invertor, do you?

Bill
__________________
If you are afraid to speak the truth out of fear of what others may think, it says a lot about who you are and what you will settle for.
Porkchop is offline   Reply With Quote
Old 08-13-2018, 03:55 PM   #28
Senior Member
 
juicesqueezer's Avatar
 
Brand: DRV
Model: 39RESB3
State: Florida
Posts: 240
THOR #5499
Quote:
Originally Posted by Porkchop View Post
Juice=would not just unplugging the trailer from the pedestal do the same thing?

Bill
That's a good question. I have a 2800 inverter that kicks in after I unplug, so in my case, I still have power. Also, when you hook the fifth wheel plug to the truck, it keeps the batteries charged as well and makes the inverter happy!
__________________
Joe & Dottie Allen
2014 Mobile Suites Estates 39RESB3
2014 Ford F-450 DRW
juicesqueezer is offline   Reply With Quote
Old 08-14-2018, 02:33 PM   #29
Senior Member
 
wingnut60's Avatar
 
Brand: DRV
State: Texas
Posts: 678
THOR #3109
Yes, have entire trailer on the inverter. Just disconnecting from the pedestal won't drop the 120v items. Well, almost all of it....
Just wondering if anyone has had the H3 fail due to bad hard drive?
__________________
2016 Tiffin 40QBH
2015 38RSSA--traded
2005 36TK3--retired, but it was a good one
2017 F450 KR
wingnut60 is offline   Reply With Quote
Old 08-14-2018, 06:15 PM   #30
Senior Member
 
juicesqueezer's Avatar
 
Brand: DRV
Model: 39RESB3
State: Florida
Posts: 240
THOR #5499
When I had the tech out for the Winegard install, he suggested unplugging the H3 to protect the hard drive inside. Since I have the 2800 inverter, it powers most all my 120 volt plug ins and that includes the TV area.
__________________
Joe & Dottie Allen
2014 Mobile Suites Estates 39RESB3
2014 Ford F-450 DRW
juicesqueezer is offline   Reply With Quote
Old 08-14-2018, 11:01 PM   #31
Senior Member
 
wingnut60's Avatar
 
Brand: DRV
State: Texas
Posts: 678
THOR #3109
Joe,
When/if we see each other at Cross, can think this through...I am going to have to rig up a power strip to disconnect all the entertainment stuff when on solar and not using them.
__________________
2016 Tiffin 40QBH
2015 38RSSA--traded
2005 36TK3--retired, but it was a good one
2017 F450 KR
wingnut60 is offline   Reply With Quote
Old 08-15-2018, 10:04 PM   #32
Senior Member
 
Brand: DRV
Model: Mobile Suites 38rssa
State: Alaska
Posts: 253
THOR #8691
Got my g4 card, still no locals in hd.
__________________
2017 F350 CC 4x4 DRW Lariat 4.10
2018 MS 38rssa
f350ms38rssa is offline   Reply With Quote
Old 08-15-2018, 11:33 PM   #33
Senior Member
 
juicesqueezer's Avatar
 
Brand: DRV
Model: 39RESB3
State: Florida
Posts: 240
THOR #5499
Quote:
Originally Posted by wingnut60 View Post
Joe,
When/if we see each other at Cross, can think this through...I am going to have to rig up a power strip to disconnect all the entertainment stuff when on solar and not using them.
Hopefully, we can come up with a fix for you! We are in Clermont, FL at Thousand Trails now and will be heading up to Perry, GA for a night and then Lebanon, TN. Will be there till the 25th or so and head up to LaGrange for the repair work. See you there!
__________________
Joe & Dottie Allen
2014 Mobile Suites Estates 39RESB3
2014 Ford F-450 DRW
juicesqueezer is offline   Reply With Quote
Old 08-16-2018, 10:25 PM   #34
Senior Member
 
wingnut60's Avatar
 
Brand: DRV
State: Texas
Posts: 678
THOR #3109
Joe,
Not sure what a G4 card is--in my experience, Dish does not have much knowledge of how to work an H3 with the Traveler.
Do you have the H3 receiver?
__________________
2016 Tiffin 40QBH
2015 38RSSA--traded
2005 36TK3--retired, but it was a good one
2017 F450 KR
wingnut60 is offline   Reply With Quote
Old 08-18-2018, 07:17 PM   #35
Junior Member
 
Brand: Thor Motor Coach
Model: Windsport
State: Pennsylvania
Posts: 10
THOR #12275
winegard local channels

I think with Dish Network service I had to call in to dish with the zip code of where I was they did something and it worked
__________________
wp013111 is offline   Reply With Quote
Old 08-19-2018, 03:13 PM   #36
Senior Member
 
wingnut60's Avatar
 
Brand: DRV
State: Texas
Posts: 678
THOR #3109
Not the problem--he HAS the locals, just not in HD. Guess it needs to be determined if the locals ARE broadcast in HD...and are you using the Traveler + Hopper in your coach?
__________________
2016 Tiffin 40QBH
2015 38RSSA--traded
2005 36TK3--retired, but it was a good one
2017 F450 KR
wingnut60 is offline   Reply With Quote
Old 08-19-2018, 03:34 PM   #37
Senior Member
 
Brand: Thor Motor Coach
State: Georgia
Posts: 2,585
THOR #4735
not all areas have Locals in HD, but we’ve sometimes been at an address that might be in an ‘overlap’ of several Local spot beams, and if you change your ‘address’ closer to the one you want, you may find that they are in HD...

Dish typically ‘assigns’ you and your address to a specific area for your locals when you provide them your zip code...

but,
whether you are actually ‘physically’ at that address or not doesn’t matter - as long as you are receiving locals for that area then you are in that spot beam, even if Dish tells you otherwise.

we are parked in western NC, and Dish would ‘assign’ us to Locals from the Asheville spotbeam, but all those are in SD, and fewer channels, even some from Greenville SC(?) - I give them an address just over the state line in GA, and suddenly I have all HD Locals from Atlanta... nice.
I could even pick up Chattanooga or Knoxville’s Local spot beams, if I preferred.

fun, ain’t it!
__________________
TurnerFam is offline   Reply With Quote
Old 08-19-2018, 04:17 PM   #38
Senior Member
 
Brand: Thor Motor Coach
Model: Chateau 35SF
State: Missouri
Posts: 738
THOR #2020
We live in Missouri but spent a couple of weeks in Florida in March. We stopped receiving local channels while in FL so I called Dish and gave them our location in FL. All was good. We got the local channels. However, when we got home I realized that we had not been picking up local channels on our home receiver so our DVR didn't record any of our favorite shows. So now, if I want local channels when out of our normal viewing area I use the antenna instead of calling Dish.
__________________
pstandiford is offline   Reply With Quote
Old 08-26-2018, 04:26 PM   #39
Junior Member
 
Brand: Still Looking
State: Florida
Posts: 8
THOR #8183
We get our locals

We are from Tampa and get our local channels. Call dish customer service and they will make sure you account is programmed correctly
__________________
rvnomads1974 is offline   Reply With Quote
Old 08-26-2018, 08:54 PM   #40
Senior Member
 
juicesqueezer's Avatar
 
Brand: DRV
Model: 39RESB3
State: Florida
Posts: 240
THOR #5499
With the Hopper 3, you need to call Dish to change zip codes if you wish to receive locals in that area. It makes no difference where you are, if in Miami and you want locals in Madison, WI, just give them that zip code. You have to call in as the Hopper 3 will not change zip codes on the app, at least not yet.
__________________
Joe & Dottie Allen
2014 Mobile Suites Estates 39RESB3
2014 Ford F-450 DRW
juicesqueezer is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


» Featured Campgrounds

Reviews provided by

Disclaimer:

This website is not affiliated with or endorsed by Thor Industries or any of its affiliates. This is an independent, unofficial site.




All times are GMT. The time now is 09:52 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.
Content Relevant URLs by vBSEO 3.6.0 PL2