Go Back   Thor Forums > Thor Tech Forums > Maintenance and Repair
Click Here to Login
Reply
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 03-11-2020, 07:24 PM   #1
Junior Member
 
Brand: Thor Motor Coach
Model: Vegas 24.1
State: New Jersey
Posts: 27
THOR #10772
Jensen JRV 9000

I am having issues with this radio. The radio powers up but there is no speaker sound. The CD player works but again no speaker sound. There is no signal from any of the cameras. Looked for loose wires behind the radio, none. Fuse was good.went through setting to see if anything was muted, all good. Even did a factory reset.
Everything worked the last time out in September, now nothing.
Any ideas?
__________________

__________________
Capeteacher is offline   Reply With Quote
Old 03-15-2020, 07:55 PM   #2
Senior Member
 
Brand: Thor Motor Coach
Model: A.C.E. 29.2
State: Oklahoma
Posts: 122
THOR #2542
Quote:
Originally Posted by Capeteacher View Post
I am having issues with this radio. The radio powers up but there is no speaker sound. The CD player works but again no speaker sound. There is no signal from any of the cameras. Looked for loose wires behind the radio, none. Fuse was good.went through setting to see if anything was muted, all good. Even did a factory reset.

Everything worked the last time out in September, now nothing.

Any ideas?


You might try calling ASA Electronics tech support. Is this a new install? Make sure the audio output is set correctly as I believe the 9000 has optional audio out settings.
I just had a JRV9000R installed in our A.C.E. and spent a good half hour or more going through all the menus getting it setup as I wanted it.
__________________

__________________
Rick Norris
Norrirn is online now   Reply With Quote
Old 03-20-2020, 01:09 AM   #3
Junior Member
 
Brand: Thor Motor Coach
Model: Vegas 24.1
State: New Jersey
Posts: 27
THOR #10772
So we pulled the radio out and disconnected it. Found a whole bunch of paper towels in there maybe mice. Checked over all the wires, none chewed. Checked all the fuses and circuit breakers. We have no answer to why there is power going to the radio but no sound from speakers and no signal from the 3 cameras. Any ideas for anything else to check?
Thanks
__________________
Capeteacher is offline   Reply With Quote
Old 03-20-2020, 03:05 AM   #4
Senior Member
 
Brand: Thor Motor Coach
Model: A.C.E. 29.2
State: Oklahoma
Posts: 122
THOR #2542
Your best bet at this point, other than a local electronics repair shop, is ASA Electronics tech support: tel:877-845-8750.

I apologize for sounding like a broken record!
__________________
Rick Norris
Norrirn is online now   Reply With Quote
Old 03-21-2020, 12:06 AM   #5
Junior Member
 
Brand: Thor Motor Coach
Model: Vegas 24.1
State: New Jersey
Posts: 27
THOR #10772
I called ASA electronics. They will test the radio to see if it is defective.
__________________
Capeteacher is offline   Reply With Quote
Old 03-21-2020, 03:00 PM   #6
Senior Member
 
Brand: Thor Motor Coach
Model: A.C.E. 29.2
State: Oklahoma
Posts: 122
THOR #2542
Iím sure this isnít the course of action you were hoping for but they will have the resources to either repair or replace the unit.

As my JRV215N was no longer in warranty, I would have been out some cash and decided to just start over under warranty with a new JRV9000R that I ordered from eTrailer.com. I did explore alternative double DIN units, Kenwood, Pioneer, and others, but they were either more expensive or lacking in features. The JRV9000R pretty much just slides in.

Best of luck on your project! I would appreciate hearing the outcome.
__________________
Rick Norris
Norrirn is online now   Reply With Quote
Old 03-21-2020, 04:02 PM   #7
Junior Member
 
Brand: Thor Motor Coach
Model: Vegas 24.1
State: New Jersey
Posts: 27
THOR #10772
This is a good start. If it's not the radio then it is wiring in the MH.
__________________
Capeteacher is offline   Reply With Quote
Old 03-21-2020, 08:41 PM   #8
Senior Member
 
Brand: Thor Motor Coach
Model: A.C.E. 29.2
State: Oklahoma
Posts: 122
THOR #2542
Quote:
Originally Posted by Capeteacher View Post
This is a good start. If it's not the radio then it is wiring in the MH.
Thatís true. Can you connect another source to the speaker inputs? Theyíre just 8 ohm speakers and if you know which connectors go to the speakers you can prove or eliminate the speaker wiring as the problem.

You mentioned the possibility of a rodent infestation. Still concerned about that?
__________________
Rick Norris
Norrirn is online now   Reply With Quote
Old 03-25-2020, 08:14 PM   #9
CLG
Member
 
Brand: Thor Motor Coach
Model: ACE 27.1
State: British Columbia
Posts: 57
THOR #16056
Maybe?

I had an issue with my radio. Turns out I had the rv still in storage and not in use.
__________________
CLG is offline   Reply With Quote
Old 03-25-2020, 08:18 PM   #10
Junior Member
 
Brand: Thor Motor Coach
Model: Vegas 24.1
State: New Jersey
Posts: 27
THOR #10772
Quote:
Originally Posted by CLG View Post
I had an issue with my radio. Turns out I had the rv still in storage and not in use.
Are you talking about the house battery it draws from? I have the MH plugged into my house with 15A converter plug and I have the switch in the use position.
__________________
Capeteacher is offline   Reply With Quote
Old 03-25-2020, 10:35 PM   #11
Member
 
Brand: Still Looking
Model: Newmar Ventana LE
State: Tennessee
Posts: 54
THOR #16834
Quote:
Originally Posted by Capeteacher View Post
I am having issues with this radio. The radio powers up but there is no speaker sound. The CD player works but again no speaker sound. There is no signal from any of the cameras. Looked for loose wires behind the radio, none. Fuse was good.went through setting to see if anything was muted, all good. Even did a factory reset.
Everything worked the last time out in September, now nothing.
Any ideas?
Do your cameras plug directly into the radio? They may get their power from other source, not the radio.

If the cameras don't plug directly into the radio, how do they connect?
Have you tested anything with a volt meter to see if there is signal from the cameras?
Forgive the obvious, the L/R cameras only have signal from an active turn signal. The rear camera may only work in Reverse gear with the ignition on.
__________________
Formerly 2017 Citation Sprinter
2019 Newmar Ventana LE 3412
2014 Honda CR-V
Mr.Goodbar is offline   Reply With Quote
Old 03-26-2020, 12:15 AM   #12
Junior Member
 
Brand: Thor Motor Coach
Model: Vegas 24.1
State: New Jersey
Posts: 27
THOR #10772
Quote:
Originally Posted by Mr.Goodbar View Post
Do your cameras plug directly into the radio? They may get their power from other source, not the radio.

If the cameras don't plug directly into the radio, how do they connect?
Have you tested anything with a volt meter to see if there is signal from the cameras?
Forgive the obvious, the L/R cameras only have signal from an active turn signal. The rear camera may only work in Reverse gear with the ignition on.
The camera plug directly into the radio. I receive no signal even when the MH is on and in reverse,and also using the turn signals. I haven't tested the cameras with a volt meter.
__________________

__________________
Capeteacher is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


» Featured Campgrounds

Reviews provided by

Disclaimer:

This website is not affiliated with or endorsed by Thor Industries or any of its affiliates. This is an independent, unofficial site.




All times are GMT. The time now is 02:13 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions, Inc.
Content Relevant URLs by vBSEO 3.6.0 PL2
×