Go Back   Thor Forums > Thor Tech Forums > Maintenance and Repair
Click Here to Login
Reply
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 06-05-2016, 12:29 AM   #1
Junior Member
 
Brand: Thor Motor Coach
State: Texas
Posts: 3
THOR #4445
Rear view cams not displaying

2014 Thor Chateau 31W.

Last week all three rear view cameras stopped displaying.
1. Backup cam
2. Left rear view mirror cam
3. Right rear view mirror cam

When placing the turn signal on or the transmission in reverse the display comes on, but it only displays black (backup cam) or white (left/right mirror cams). My primary suspicion is that the cameras do not have power.
I suspect:
1. possible blown fuse.
2. Setting that has the cameras turned off
What is worse, is I can't find the fuse because the chassis fuse panels do not look like the fuse panels in the Thor manual or the Ford manual. So I'm at a loss. I doubt all three cameras went bad at one time. I also doubt the integrated radio/display (pioneer) went bad because all other display options work perfectly.
__________________

__________________
CasaDeRussell is offline   Reply With Quote
Old 06-06-2016, 03:49 PM   #2
Junior Member
 
Brand: Thor Motor Coach
State: Texas
Posts: 3
THOR #4445
Cams fixed

Here is an update and the fix.

Turns out the rear camera was working, it was just whited out. Finally found the fuses and they were all good. We decided to "reboot" the display unit (integrated pioneer system with radio/DVD/Camera/etc). To reboot we had to cut all power, so we shut off the short power breaker at the pole and placed the battery in storage. That cut all power to the RV. Put the batter back in use. When the Pioneer system rebooted, everything was working 100%.

Our best guess is that somehow the camera was in a night visions (infrared mode) and was being whited out by the daylight.
__________________

__________________
CasaDeRussell is offline   Reply With Quote
Old 06-07-2016, 08:34 PM   #3
Senior Member
 
Brand: Thor Motor Coach
Model: 2013 31L
State: Florida
Posts: 1,822
THOR #908
same thing happens to me form time to time. Just a few weekends ago, I did the reboot with no luck..... tried again later and it came up just fine???
__________________
blw2 is offline   Reply With Quote
Reply

Tags
camera, chateau, display, fuse, power

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


» Featured Campgrounds

Reviews provided by

Disclaimer:

This website is not affiliated with or endorsed by Thor Industries or any of its affiliates. This is an independent, unofficial site.




All times are GMT. The time now is 06:26 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions, Inc.
Content Relevant URLs by vBSEO 3.6.0 PL2