Free 7 Day Trial RV GPS App RV Trip Planner Campground Reviews RV Maintenance Free 7 Day Trial ×
 

Go Back   Thor Forums > Thor Tech Forums > Maintenance and Repair
Click Here to Login
Reply
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 04-09-2021, 08:56 PM   #21
Senior Member
 
Brand: Thor Motor Coach
Model: Hurricane 31S
State: Texas
Posts: 2,667
THOR #6411
Quote:
Originally Posted by JohnnyChaps View Post
Did you recently have your batteries drain on you? I left my parking lights on overnight, and it killed the car and house batteries. I am not in a place where I can plug in and charge the house batteries. I got a jump and the car battery is working fine now, but the house batteries are still dead. Took a good 2 hours drive and they are still dead. Wondering if the converter is shot. I have that same issue, Use button was pushed, but no house power, so no radio or camera power.
You found the short comings of the BIRD system. The Trombetta module must see a voltage greater than 10 volts in the house battery bank to close the relay, and supply alternator power to the house batteries, otherwise, it assumes there are no house batteries installed. I suspect the same is true if you have a BIM. The alternater uses engine power to produce 12 volts DC and the converter uses 120 volts AC to produce 12 volts DC



To charge the house batteries using the generator or shore power, the latching relay must be in the use or on position. The latching relay switch uses house battery power to move the position of the latching relay. If you are handy you can jumper the latching relay to pass converter power to the house batteries. You must have the generator running or on shore power to charge the house batteries with the converter and the use/store switch in use position (master power - on).

__________________
Jim & Roy Davis
2016 Hurricane 31S
1961 Rampside in tow
Beau388 is offline   Reply With Quote
Old 04-09-2021, 09:19 PM   #22
Site Team
 
EA37TS's Avatar
 
Brand: Entegra
Model: Accolade 37TS
State: South Carolina
Posts: 5,773
THOR #1469
Quote:
Originally Posted by Dooleybell View Post
So if that’s the case it woul eliminate any fuse in the Ford block? The only two fuse I found for radio was one in the Ford block marked radio, which was good. And one
In the main breaker 12V box marked bedroom radio which was good and the bedroom radio works. I pulled the fuse to make sure and the bedroom radio went off. Thanks and I’ll keep looking.
PS. in an earlier thread I meant only the radio might be junk. I know the cameras are separate but if it doesn’t work your SOL.
My 2015 had an inline fuse in the radio harness that was accessible from the top of the dash when the top dash section was removed. The camera feeds are control through the ignition system because the key must be on to get a camera signal. I believe I posted pictures of this back around 2015.
__________________
EA37TS is offline   Reply With Quote
Old 04-09-2021, 10:22 PM   #23
Junior Member
 
Dooleybell's Avatar
 
Brand: Thor Motor Coach
Model: Challenger LX
State: Missouri
Posts: 21
THOR #15534
Was the in-line fuse a typical 2 pronged fuse and holder or a glass fuse and holder. I saw a couple of connectors that looked like the glass fuse but not exactly as I remember them looking. Looked more like a connector and a little bigger than a glass fuse holder.
__________________
Dooleybell is offline   Reply With Quote
Old 04-09-2021, 11:44 PM   #24
Junior Member
 
Dooleybell's Avatar
 
Brand: Thor Motor Coach
Model: Challenger LX
State: Missouri
Posts: 21
THOR #15534
Ok nice people. Have a little more info to add to my problem. The little button marked mode which is also the on off switch on the radio is illuminated blue.
When I push the little reset button it will go out the come back on. Also when I turn the use/store button off it will go out. Sooooo evidently there is juice going to it from the house batteries. Any ideas are welcome
Thanks
DD
__________________
Dooleybell is offline   Reply With Quote
Old 04-09-2021, 11:47 PM   #25
Senior Member
 
halfprice's Avatar
 
Brand: Thor Motor Coach
Model: Hurricane 29M
State: California
Posts: 2,979
THOR #3156
These is also a fuse in the battery compartment, at least there is on my 29m. The wire broke on mine. To access it I had to crawl under the coach to see the the fuse

Jerry
__________________
https://www.thorforums.com/forums/f2...mods-4609.html
Jerry, Maria, and Sasha 6lb Yorkie
2017 Thor Hurricane 29M
2016 Jeep Wrangler Unlimited Sport
FMCA # F464385
halfprice is offline   Reply With Quote
Old 04-10-2021, 02:34 AM   #26
Junior Member
 
Dooleybell's Avatar
 
Brand: Thor Motor Coach
Model: Challenger LX
State: Missouri
Posts: 21
THOR #15534
Battery compartment as in the house batteries? If so I have checked it. It is a 15 amp and was good.
Thanks for the reply
DD
__________________
Dooleybell is offline   Reply With Quote
Old 04-14-2021, 09:13 PM   #27
Kgg
Junior Member
 
Brand: Thor Motor Coach
State: Wisconsin
Posts: 6
THOR #8158
Something with mine pulled the radio out it was a lose connection.you hear about lose connections all the time on Thor products
__________________
Kgg is offline   Reply With Quote
Old 04-14-2021, 09:35 PM   #28
Senior Member
 
halfprice's Avatar
 
Brand: Thor Motor Coach
Model: Hurricane 29M
State: California
Posts: 2,979
THOR #3156
Quote:
Originally Posted by Dooleybell View Post
Battery compartment as in the house batteries? If so I have checked it. It is a 15 amp and was good.
Thanks for the reply
DD
Yes house batteries. Mine had a broken wire. Hmmm.
__________________
https://www.thorforums.com/forums/f2...mods-4609.html
Jerry, Maria, and Sasha 6lb Yorkie
2017 Thor Hurricane 29M
2016 Jeep Wrangler Unlimited Sport
FMCA # F464385
halfprice is offline   Reply With Quote
Old 04-14-2021, 09:36 PM   #29
Senior Member
 
halfprice's Avatar
 
Brand: Thor Motor Coach
Model: Hurricane 29M
State: California
Posts: 2,979
THOR #3156
Maybe the radio just died
__________________
https://www.thorforums.com/forums/f2...mods-4609.html
Jerry, Maria, and Sasha 6lb Yorkie
2017 Thor Hurricane 29M
2016 Jeep Wrangler Unlimited Sport
FMCA # F464385
halfprice is offline   Reply With Quote
Old 04-14-2021, 10:18 PM   #30
Site Team
 
16ACE27's Avatar
 
Brand: Thor Motor Coach
Model: ACE 27.1
State: Florida
Posts: 6,433
THOR #7035
Quote:
Originally Posted by Dooleybell View Post
Ok nice people. Have a little more info to add to my problem. The little button marked mode which is also the on off switch on the radio is illuminated blue.
When I push the little reset button it will go out the come back on. Also when I turn the use/store button off it will go out. Sooooo evidently there is juice going to it from the house batteries. Any ideas are welcome
Thanks
DD
Get a voltmeter and learn how to use it. Harbor Freight used to give them away but now they cost a few dollars. YouTube university is free.
Go to the radio connector and see if you have 12 VDC to ground where you are supposed to have it (2 places). If so, the radio is bad. If not, now you know which direction to start looking. Much quicker than conducting an Easter Egg hunt for fuses that may or may not exist in your coach and which may not even be the problem.
__________________
Ted & Melinda
2016 ACE 27.1
2016 Chevy Sonic Toad
2020 Chevy Colorado Z71 Trail Runner Alternate Toad
16ACE27 is offline   Reply With Quote
Old 04-15-2021, 01:07 AM   #31
Junior Member
 
Brand: Thor Motor Coach
State: Alabama
Posts: 1
THOR #12567
Reset switch

Try the pinhole reset switch on the control panel. You can use the end of a paper clip.
__________________
Tlcolvin is offline   Reply With Quote
Old 04-15-2021, 01:58 AM   #32
Member
 
Boerne RV's Avatar
 
Brand: Thor Motor Coach
Model: Vegas Windsport Chateau C
State: Texas
Posts: 77
THOR #14643
Back of the radio fuse?

Could be the fuse in the back of the radio
Radio is easy to remove. Two thin butter knives or putty knives on either side and push it from behind
If the fuse is good and it has 12 v at the fuse and all the wires that should have 12v and the radio won’t come on, unusually a bad radio.
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	AF0AC3A4-7849-4777-8193-26E54D06C835.jpg
Views:	19
Size:	138.2 KB
ID:	29783  
__________________
Boerne RV is offline   Reply With Quote
Old 04-15-2021, 02:56 AM   #33
Member
 
Brand: Thor Motor Coach
Model: Axis 25.3
State: Michigan
Posts: 97
THOR #20290
Quote:
Originally Posted by Dooleybell View Post
RV Wife. Thanks for the suggestion. Can you tell me a little more on
Where the fuse was located. I have checked the two fuse boxes under
The dash. The only thing I have found is one fuse in the Ford fuse box
That says radio. I haven’t seen anything that say radio/audio.
Thanks
DD
Apologies on not answering sooner. The fuse that DH pulled and rechecked was in the fuse box in the "hallway" of the coach; the panel with the door located down near floor level (below the furnace, I think) and relatively accessible. We didn't pull the radio out or do any crawling behind assorted places to hunt for a fuse. It was, fortunately, the relatively obvious option.

Once the radio had power again there was a small menu that popped up on screen. Sorry I don't remember all the options (bluetooth, HDMI, and one or two others that didn't mean much to this slightly tech impaired dinosaur that I am). One of the options was "radio." Once I selected that, the sound came back and the radio has been fully functional since then. Wish I could give you better details but it's been one of those weeks and my brain is having too many senior moments. You might have to try playing with your screen options a bit. Hope it works for you.
__________________
RVwife is offline   Reply With Quote
Old 04-15-2021, 04:06 AM   #34
Junior Member
 
Brand: Still Looking
State: New York
Posts: 9
THOR #9586
Pull the radio out. Make sure all wires are plugged in. Flip over radio. There is a hidden fuse in the under side. Might have to upgrade from 5 to a 10. I had same problem after 2 replacement radios
__________________
seantierney is offline   Reply With Quote
Old 04-16-2021, 02:21 AM   #35
Senior Member
 
Brand: Thor Motor Coach
Model: 25.4
State: California
Posts: 160
THOR #7440
that fuse on the back of the radio is hard to see an pulling it is your only option, I think its a 15 amp fuse
__________________
BASSMAN is offline   Reply With Quote
Old 04-16-2021, 12:26 PM   #36
Senior Member
 
Popfla's Avatar
 
Brand: Thor Motor Coach
Model: 2019 Freedom Elite 30FE
State: Florida
Posts: 618
THOR #14543
Exclamation

In post #24 above, the OP says that the mode button lights up, so obviously the radio is getting power, but the screen is blank. Mine has done that in the past when the mode is set for something not present; in my case that is Sirius/XM. When it does that, if I touch the upper left corner of the screen, the icons for all the features appear, and the radio works as designed.
__________________
Ed
2019 Thor Freedom Elite 30FE w/2020 Jeep Gladiator Toad
Living The Dream in "God's Waiting Room"
Popfla is offline   Reply With Quote
Old 04-16-2021, 04:14 PM   #37
Junior Member
 
Brand: Thor Motor Coach
State: Pennsylvania
Posts: 14
THOR #19918
Had a similar problem in my motor home last year it was a loose ground wire. Can’t tell you where because they fixed it at the RV shop. Good Luck!
__________________
bjslifeline is offline   Reply With Quote
Old 04-16-2021, 06:45 PM   #38
Senior Member
 
OldWEB's Avatar
 
Brand: Thor Motor Coach
Model: FW Hurricane
State: England
Posts: 538
THOR #16471
Quote:
Originally Posted by Dooleybell View Post
Ok nice people. Have a little more info to add to my problem. The little button marked mode which is also the on off switch on the radio is illuminated blue.
When I push the little reset button it will go out the come back on. Also when I turn the use/store button off it will go out. Sooooo evidently there is juice going to it from the house batteries. Any ideas are welcome
Thanks
DD
The radio has two power sources, one for memory and one for main power.
Do you have a BCC under the hood, Thor runs the fused power from it for the radios.
__________________
OldWEB is offline   Reply With Quote
Old 04-16-2021, 09:55 PM   #39
Junior Member
 
Brand: Thor Motor Coach
Model: Miramar 34.2
State: Colorado
Posts: 9
THOR #18651
Quote:
Originally Posted by EA37TS View Post
House batteries for radio
2018 Miramar, Axxera System, touchscreen radio, w/ back up and side cameras not working

Tried turning on the House Power switch next to the entry steps, everything works fine

Sometimes its easy
__________________
If it was easy we’d all be rich an famous
Steve Smith is offline   Reply With Quote
Old 04-16-2021, 10:01 PM   #40
Junior Member
 
Brand: Thor Motor Coach
State: Utah
Posts: 6
THOR #19862
Quote:
Originally Posted by Dooleybell View Post
2017 Thor Challenger XE Rear and side cameras and radio not working.
Checked every fuse I could find. All good.
Anyone know exactly where the fuse may be
I could have missed.?
Radio is a axxera with touchscreen. Does not have navigation.
I have tried resetting it with little reset button. No luck.
Checked fuses in battery compartment,under hood, two boxes under
Dash and 12 volt in main circuit box.
Thanks
DD
My Tellaro did the same thing. I went through the same exercise. Powered off converter AND inverter and it all came back on
👍
__________________
RoryJ is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


» Featured Campgrounds

Reviews provided by

Disclaimer:

This website is not affiliated with or endorsed by Thor Industries or any of its affiliates. This is an independent, unofficial site.




All times are GMT. The time now is 06:24 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2021, vBulletin Solutions, Inc.
Content Relevant URLs by vBSEO 3.6.0 PL2